Toetsenspel

De meeste kinderen vinden het leuk om met muziek bezig te zijn, maar weten nog niet precies welk instrument ze later willen gaan bespelen.

Voor die kinderen is de cimbaal of blokfluit een uitstekende opstap…

Er zijn echter ook kinderen die al precies weten wat ze willen; piano of keyboard!
Het is dan wel belangrijk dat je goed noten leert lezen en de juiste basistechnieken aanleert, zodat je nog heel lang met veel plezier je hobby kunt blijven beoefenen.
Voor deze kinderen is de cursus ‘toetsenspel’ bedoeld; een uitstekende eerste kennismaking voor kinderen die graag een instrument met toetsen willen leren bespelen.

Er wordt gebruik gemaakt van de methode ‘toets en spel’. Bij deze methode hoort een CD met begeleidingen die regelmatig tijdens de lessen gebruikt zal worden en die de leerlingen bovendien zal stimuleren bij het thuis oefenen.

Tijdens de lessen leer je stapsgewijs hoe je noten moet lezen (op twee notenbalken tegelijk!). Ook leer je door een consequente opbouw van techniek en handposities hoe je alle tien je vingers moet gebruiken.

Wie:
Kinderen en jongeren van 6 – 21 jaar

Wat:
Wekelijkse lessen van 30 minuten (in de schoolvakanties wordt geen les gegeven)

Waar:
Kudelstaartseweg 203 te Kudelstaart

Wanneer:
maandag- t/m woensdagmiddag (de lestijd zal in overleg worden vastgesteld)

Tarief:
288 euro per cursusperiode (elke cursusperiode bestaat uit een lesblok van 18 lessen. Een schooljaar bestaat uit twee lesblokken. Het contract voor de lessen loopt stilzwijgend door, tenzij er uiterlijk een maand voor het verstrijken van het lopende lesblok schriftelijk of per e-mail is opgezegd)

Deelname:
Maximaal 1 persoon

Benodigdheden:
Keyboard of (elektrische) piano zodat je thuis kunt oefenen, lesboek ’toets en spel’ deel 1 uitgeverij De Haske