Cimbaallessen

De cimbaallesmethode is uitstekend geschikt om kinderen de eerste beginselen van muziek maken bij te brengen.

In de lessen leren ze spelenderwijs alles over de `geheimtaal` van het notenschrift.

De cimbaal is van oorsprong een Russisch muziekinstrument dat op de schoot wordt neergelegd. De harpachtige klank van het instrument wordt door kinderen (en ouders!) als zeer prettig ervaren. Een groot voordeel van de cimbaal is dat de mond vrij blijft om tijdens het spelen de liedjes mee te zingen of mee te tellen.

Na ongeveer twee à drie jaar kent uw kind niet alleen héél veel nieuwe liedjes, maar beheerst het ook het notenschrift!

Deel 1
De cimbaal-notenkaart ligt onder de snaren van de cimbaal en de leerling slaat de snaar aan die zich boven de geschreven noot bevindt. Gelijktijdig kan de leerling meezingen of tellen in de maatsoort van het liedje, bijv. tot 2, 3 of 4.

Na het spelen van ongeveer 35 liedjes heeft de leerling begrip gekregen voor verschillende notenwaarden, maatsoorten (2/4, 3/4, 4/4) en maatindeling (bijv. opmaat), muzikale begrippen als hoog-laag, snel-langzaam, hard-zacht krijgen uiteraard ook alle aandacht tijdens de lessen.

Deel 2
In het tweede deel wordt de notenkennis verder uitgebreid en wordt de 6/8 maatsoort geïntroduceerd. De leerling zingt tijdens het spelen regelmatig de relatieve notennamen (do re mi fa so la ti do), en als de leerling eraan toe is wordt een overstap gemaakt naar het absolute notenschrift (c d e f g a b c)

Wie:
kinderen van 6 t/m 10 jaar

Wat:
wekelijkse lessen van 30 minuten (met uitzondering van de schoolvakanties)

Waar:
Kudelstaartseweg 203 te Kudelstaart

Wanneer:
maandag- t/m woensdagmiddag (de lestijd zal in overleg worden vastgesteld)

Tarief:
288 euro per cursusperiode (elke cursusperiode bestaat uit een lesblok van 18 lessen. Een schooljaar bestaat uit twee lesblokken. Het contract voor de lessen loopt stilzwijgend door, tenzij er uiterlijk een maand voor het verstrijken van het lopende lesblok schriftelijk of per e-mail is opgezegd)

Deelname:
max. 2 kinderen

Benodigdheden:
Cimbaal en lesmap kunnen tegen geringe vergoeding gehuurd worden via de docente. Het benodigde theorieboekje waarin geschreven wordt kan worden gekocht bij de docente.